SRÍ LANKA

HA 2023. SZEPTEMBER 30-IG
JELENTKEZEL, AZ UTAZÁS RÉSZVÉTELI DÍJA:

698.000 FT/FŐ

ISMERD MEG A PROGRAM RÉSZLETEIT

ÉS JELENTKEZZ!

SRÍ LANKA

BUDDHISTA MEDITÁCIÓVAL ÉS JÓGÁVAL

2024. FEBRUÁR 29.-MÁRCIUS 11.

SZÖKJ EL A TÉLI ÁLMODBÓL!
INDULÁS: 2024. FEBRUÁR 29.


Srí Lanka hosszú múltra tekint vissza, és gazdag buddhista örökséggel rendelkezik, amelynek a meditáció fontos része. A buddhista kolostorokban a meditáció az elmélyült csend és béke megteremtésének eszköze, amely lehetővé teszi a gyakorlók számára, hogy tisztábban lássanak és jobban megértsék az életüket. A meditáció azonban nem csak a vallási közösségekre korlátozódik, hanem egyre népszerűbb a világi követők és a buddhizmussal szimpatizálók körében is.

Srí Lanka nemcsak a meditáció, hanem a jógázás kedvelt helyszíne is. Az ország lenyűgöző tájai, ideális klímája és tiszta levegője tökéletes környezetet teremtenek a jógázásra és a meditációra. Srí Lanka azonban nem csak a meditáció és a jógázás miatt érdekes. A gazdag történelme és kultúrája, valamint a trópusi erdők, a gyönyörű strandok és a dús növényzet miatt is vonzó ország.

Ha szeretnél elmélyedni a meditáció és a jóga művészetében, vagy egyszerűen csak szeretnél pihenni és élvezni az életet, Srí Lanka az egyik legjobb választás lehet. Élvezd a szigetország vendégszeretetét, a tiszta levegőt és a csodálatos tájakat, és fedezd fel a meditáció és a jógázás gyönyörű világát Srí Lankán!

TARTS VELÜNK, BIZTOSAN FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYBEN LESZ RÉSZED!1. NAP
INDULÁS BUDAPESTRŐL
A részletekért klikkelj a címkékre!
Srí Lanka

1. nap Indulás Budapestről

Útlevél: Az utazáshoz még min. 180 napig érvényes útlevél szükséges.
Vízum: Magyar állampolgárok vízum birtokában utazhatnak Srí Lankára. Az ügyintézést irodánk végzi.
Oltások: Kötelező védőoltás nincs (Covid ellen sem), a higiénés viszonyok jók.
Utazás: Emirates Airlines menetrendszerinti járataival

Találkozás: 2024. február 29-én, 12:00-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Tervezett menetrend:

Járat Indulás Érkezés
Február 29. Budapest – Dubaj 15:10 23:20
Március 01. Dubaj – Colombo 02:40 08:25
Március 11. Colombo – Dubaj 02:55 05:55
Március 11. Dubaj- Budapest 10:35 13:35
A körutazás állomásai:

COLOMBO | DAMBULLA | SIGIRIYA | ANURADHAPURA | MATALE | KANDY | ELLA | TISSAMAHARAMA | GALLE | DIKWELLA

2-3. NAP
DAMBULLA, SIGIRIYA
SPIRI PERCEK 1.
Dambulla

2. nap: Dambulla - Sri Lanka misztikus barlangtemploma


A reggeli órákban érkezünk Srí Lankára és a csomagok átvétele után az ország belseje felé vesszük az irányt. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldeket, kókuszligeteket, ananászkerteket, gumifa ültetvényeket és falvakat csodálhatunk meg.

Dambulla egy varázslatos hely Srí Lanka középső részén, amely híres az ősi sziklatemplomáról, Az 1991 óta az UNESCO Világörökség részét képező templom a Kr. e. 1. században uralkodó Vatta-Gamani Abhája nevéhez fűződik, aki menekülni kényszerült a Csóla dinasztia támadása elől, és első menedékhelye a dambullai barlang volt. A sziklafal alatti hasadékban öt barlangszentélyt találunk, melyeknek falait vallási és történelmi témájú festmények díszítik. Ez a történelmi város több évezredes múltra tekint vissza, és az utazók számára számos kulturális és vallási látványosságot kínál. Ezek a templomok gazdag buddhista örökséggel rendelkeznek, és több ezer éves történelmüket a turisták ma is csodálják.

Dambulla gyönyörű helyszín a meditációra és a jógázásra is, ahol nyugodt környezetben találhatunk magukra, és elmélyülhetünk a belső béke és harmónia megtalálásában. Egy igazán varázslatos helyen fogunk pihenni és felfedezni a Srí Lanka-i kultúra és történelem gazdagságát. Vacsoránk és szállásunk Jetwing Lake Dambulla-ban lesz.

֎

3. nap: Sigiriya - Sri Lanka sziklavárának felfedezése


Ebéd után Srí Lanka történelmének kis darabjával ismerkedünk Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódításával. Sigiriya Srí Lanka egyik legismertebb és leglátványosabb turisztikai célpontja, amelyet sokan a világ nyolcadik csodájának neveznek. Ez a hatalmas szikla az ország középső részén található, és az UNESCO Világörökség részét képezi. A Sigiriya szikla csúcsán egykor egy hatalmas palota állt, amelyet a híres srí lankai király, Kasyapa építtetett. A palota romjai ma is láthatóak, és lenyűgöző kilátást nyújtanak a környező tájra.

Sigiriya nem csak a történelmi és kulturális látnivalóiról híres, hanem a környező táj lenyűgöző szépségéről is. A szikla lábánál elterülő trópusi erdő rengeteg vadállatnak ad otthont, ahol látni fogunk elefántokat, majmokat és számos más állatfajt is. Sigiriya ideális hely a meditációra és a jógázásra, gyakorlásunk alatt meg fogjuk tapasztalni a csendes és nyugodt környezet energiáját, melyet a szikla körül érezhetünk. Ezt az éjszakát is Jetwing Lake Dambulla-ban töltjük, ahol finom vacsorával várnak bennünket.

SPIRI PERCEK 1.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A védikus hagyomány és a Buddha kora.
Szutta: Dhamma-cakka-ppavattana Szutta, Buddha első tanítása, a Tan kerekének forgásba hozása, a szenvedés megszűnésének útja.
Meditációs gyakorlat: Samatha, a tudat lecsendesítése.

Szállás: Jetwing Lake Dambulla

Jetwing Lake, Dambulla


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

4. NAP
ANURADHAPURA
Anuradhapura

4. nap: Anuradhapura - Sri Lanka ősi fővárosának lenyűgöző romjai


Ezen a napon Anuradhapurába, Sri Lanka egyik legősibb városába utazunk, amelynek történelme több mint 2500 évre nyúlik vissza. Az ókori királyi város az ország és a buddhizmus központja volt, ma is fontos szerepet játszik a srí lankai buddhista vallási életben. Anuradhapura sok látnivalója közül talán a legismertebb a Sri Maha Bodhi fa. Ennek a fának a hajtását Asóka, a Maurja dinasztia császárának lánya hozta a szigetre Kr. e. 246-ban, és annak a fának a hajtásából származik mely alatt Buddha Bodhgajaban megvilágosodott.

Az Anuradhapura-i romváros sok más látványossággal is büszkélkedik, mint az óriási sztúpák és buddhista szobrok melyek mellett elsátálva felfedezzük a régi királyi paloták és a templomok romjait. Az Anuradhapura-i város a buddhizmus szellemi központja volt, és ideális hely a meditációra és a spirituális gyakorlásra is. Élvezhetjük a szent helyszínek nyugalmát és békéjét, és megpihenhetünk a város csendes kertjeiben és parkjaiban. Visszaérkezésünk után az éjszakát ismét a Jetwing Lake, Dambullában töltjuk és vacsoránkat is itt költjük el.

֎

Szállás: Jetwing Lake Dambulla

Jetwing Lake, Dambulla


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

5. NAP
MATALE, KANDY

5. nap: Matale és Kandy - Sri Lanka varázslatos fűszerkertjei és kulturális kincsei


Reggeli után tovább utazunk a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. A délelőtt folyamán betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol rácsodálkozunk a helyben termesztett - köztük az őshonos - fűszer-és gyógynövényekre. A kertben tett séta és interaktív vezetés során érdekes információkkal fogunk gazdagodni. A helyi munkatársak kóstolóval és masszázzsal is kedveskednek a csoportnak. Természetesen lehetőség nyílik vásárlásra. Ezután finom ebédet fogyasztunk el egy autentikus kis étteremben az országút mentén.

Matale a középkori királyi város, amelynek területén számos fontos történelmi esemény zajlott le. A nap hátralevő részében szellemi, lelki táplálékkal fog szolgálni látogatásunk Aluvihara jelenleg is működő kolostorában. I.e. első században itt keletkezett az ország első írásműve, mely Buddha tanításának gyűjteménye. Itt jelenleg is folyik a buddhista tanok oktatása. Ez az ország egyik legrégebbi szentélye, és kiváló hely a meditációra és a spirituális gyakorlatokra.

Kandy Sri Lanka második legnagyobb városa és az ország kulturális központja. A város gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, és az UNESCO Világörökség része. A városban található a híres Fog-templom, amely az ország legfontosabb buddhista szentélye. Az épület nem csak a buddhizmus történelmének jelentőségét őrzi, hanem egy lenyűgöző építészeti remekmű is. A városban megtapasztalhatjuk a srí lankai hagyományok varázsát, a srí lankai táncokat, ételeket és kézműves termékeket. Szállásunk és vacsoránk a Radisson Kandy Hotelben lesz.

֎

Szállás: Radisson Kandy

Tropical Life Dambulla


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

6. NAP
PERADENIYA, ELLA
SPIRI PERCEK 2.
Peradeniya

6. nap: Peradeniya és Ella - Sri Lanka természeti csodáinak felfedezése


Reggeli után elsétálunk az impozáns Peradeniya Botanikus Kertbe. Létrejötte, mint az akkori uralkodó pihenőhelye, a 14.századra tehető, ma a világ leghíresebbjei között tartanak számon. Látogatást teszünk egy teagyárban, ahol végigkísérjük az illatos levelek feldolgozásának folyamatát és meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. A Peradeniya Botanikus Kertek területe közel 60 hektár, és több mint 4,000 növényfajtát mutat be. A kertekben különleges növény- és fafajokat, tavakat, pavilonokat és kerti szobrokat találunk.

Ella egy békés hegyvidéki városka, amely a srí lankai teaültetvényeiről is híres. Az Ella városát körülvevő hegyvidéki környezet a legvonzóbb turisztikai célpontok közé tartozik, ahol élvezhetjük a varázslatos tájat és a vízeséseket. A város a híres Ella Gap nevű kilátópontjáról is ismert, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a környező dombokra és a távoli hegyekre. Majd ovább utazunk, vacsoránk és szállásunk Ella-ban az Oak Ray Ella Gap Hotelben lesz.

SPIRI PERCEK 2.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Théraváda hagyomány.
Szutta: Anatta-lakkhana Szutta, Az éntelenség jegye, melyben kiderül, hogy az ÉN csak egy illúzió.
Meditációs gyakorlat: Ánápánaszati a tudat lecsendesítése.

Szállás: Oak Ray Ella Gap

Oak Ray Ella Gap


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

7. NAP
LITTLE ADAM’S PEAK
SPIRI PERCEK 3.
Little Adam's Peak

7. nap: Little Adam’s Peak - Sri Lanka varázslatos kilátópontja


Reggeli után időjárás függvényében könnyű túra a Little Adam’s Peak-re, mely az Ella-hegységben található, és lenyűgöző panorámát nyújt a környező hegyekre. A hegy csúcsára vezető út kb. 45 percet vesz igénybe, és könnyű, enyhe túrázást kínál nekünk.

A Little Adam's Peak lábánál található egy kis falu, ahol megismerkedhetünk a helyi kultúrával, a srí lankai ételekkel. A faluban található egy kis teaház, ahol megkóstolhatjuk a ceyloni teát, amely az ország legismertebb exportcikke. A hegytetőről csodálatos panoráma nyílik a környező tájra, beleértve a Ravana Falls vízesést és a környező hegyeket. A hegy tetejéről egyedülálló lehetőségünk lesz arra, hogy csodálatos fotókat készítsünk a szépséges környezetről. Vacsoránk és szállásunk az Elephant Reach Deluxe Hotelben lesz, Tissamaharama-ban.

SPIRI PERCEK 3.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Mahajána, Bódhiszattvák és Buddhák.
Szútra: A Rizspalánta Szútra, az üresség,a függő keletkezés és a karma
Meditációs gyakorlat: Ánápánaszati a tudat lecsendesítése.

Szállás: Elephant Reach Deluxe Tissamaharama

Elephant Reach Deluxe


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

8. NAP
YALA NEMZETI PARK, SITHULPAWWA
SPIRI PERCEK 4.
Yala Nemzeti Park

8. nap: Yala Nemzeti Park és Sithulpawwa- Ősi szikla kolostor és buddhista szentély


A Yala Nemzeti Park Sri Lanka egyik legkedveltebb természetvédelmi területe, amely híres vadon élő állatokról, gyönyörű tájakról és lenyűgöző tájképekről. A park területe több mint 900 négyzetkilométer, és a dél-srí lankai régióban található. A látogatók számos vadon élő állatot láthatnak, például elefántokat, leopárdokat, medvéket, krokodilokat, majmokat. A parkban található tavak és patakok otthont adnak a színpompás madaraknak is. A Yala Nemzeti Park egyedülálló élményt nyújt a természet szerelmeseinek, akik élvezni szeretnék a vadon élő állatokat és a lenyűgöző tájakat. A park számos lehetőséget kínál a látogatók számára, beleértve a szafaritúrákat, az állatok megfigyelését és a fotózási lehetőségeket.

Tovább utazunk, Sithulpawwa környékének fölfedezésére. Vallási-kulturális látnivalókban bővelkedik ez az országrész. Sithulpawwa temploma Sri Lanka középső részén, Hambantota város közelében található, és a srí lankai buddhista kultúra és történelem egyik szent helye. A templomot az ősi időkben építették, és azóta is a buddhista vallás fontos központja. A Sithulpawwa templom a természeti szépség és a kulturális örökség egyedülálló kombinációját kínálja a látogatóknak. Az ősi templom lenyűgöző látványt nyújt a környező dombokra és erdőkre, és rengeteg érdekes művészeti és történelmi jelentőséggel rendelkező buddhista szentély található itt. A Sithulpawwa templom kiváló hely az elmélkedésre és a lelki feltöltődésre, amelyet mindenkinek érdemes megtapasztalnia.
Szállásunk ezután már a tengerparton, a Dikwella Bech Hotelben lesz.

SPIRI PERCEK 4.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Nagy Megvalósítók, Padmaszambhava, Tilópa, Narópa, Milarepa
Szutta: Mahá-saccaka Szutta, a felébredés története
Meditációs gyakorlat: Szathipatthána, szemlélődés testen és tudaton.

Szállás: Dikwella Bech Hotel

Dikwella Bech Hotel


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

9-10. NAP
DIKWELLA, GALLE
SPIRI PERCEK 5-6.
Dikwella

9-10. nap: Dikwella és Galle- Sri Lanka pálmafás homokos partjai


Tengerparti felüdülés, a körút fáradalmainak kipihenése. Lehetőség lesz élvezni az Indiai-óceán homokos partját, a 27C fokos tengervizet, de további, fakultatív kirándulásra is sort kerítünk mint például Galle ókori kikötőváros a hangulatos óvárossal, a gyarmatosítás idejéből nagyon jó állapotban maradt Holland Erőddel, a póznán ülő horgászokkal. Galle egy varázslatos történelmi város, amely a holland koloniális időszakból maradt fenn. A városközpontot egy hatalmas várfal veszi körül, amelyet a hollandok építettek az 1700-as években. A városközpontban gyönyörű koloniális épületek találhatók, és számos múzeumot, művészeti galériát és érdekes helyszínt is felfedezhetünk. A Galle Nemzeti Múzeumban például megismerhetjük a város történetét és kultúráját bemutató tárlatokat és a holland koloniális építészet csodáit.

SPIRI PERCEK 5.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Vadzsrajána hagyomány, a tibeti buddhizmus iskolái.
Szutta: Mahá-parinibbána Szutta, A végső ellobbanás
Meditációs gyakorlat: Szathipatthána, szemlélődés testen és tudaton.

Dikwella egy békés kis halászfalu a déli parton, amely szintén számos érdekes látnivalót kínál. Az egyik legjobb hely, ahová látogathatunk, a Hiriketiya Beach, amely egy gyönyörű öböl és egy kivételes szépségű homokos strand. Itt a látogatók számos vízi sportot kipróbálhatnak, például szörfözést, búvárkodást vagy akár kajakozást is.

A felfedezés során a látogatóknak érdemes felkeresniük a Dikwella-i szikla templomot, amely az egyik legfontosabb buddhista szentély a régióban. A templom nagyon szép, és lenyűgöző kilátást nyújt a tengerre és a környező tájra. Szállásunk ezután már a tengerparton, a Dikwella Bech Hotelben lesz.

SPIRI PERCEK 6.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: Kötetlen beszélgetés, kérdezz-felelek
Meditációs gyakorlat: Vipasszaná, úgy látni a dolgokat ahogy azok valójában vannak.

Szállás: Dikwella Bech Hotel

Dikwella Bech Hotel


Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

11. NAP
COLOMBO
Colombo

Colombo - Sri Lanka multikulturális városa az Indiai-óceán partján


11. nap: Reggel búcsút veszünk az Indiai-óceántól és utazunk Colomboba melynek megtekintjük nevezetességeit. Colombo Sri Lanka legnagyobb városa, amely az ország kereskedelmi és gazdasági központja is. Megtekintjük a belváros reprezentatív épületeit. A nap végén, vacsora után indulunk a repülőtérre.


12. NAP
ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

12. nap: 2023. október 19-én érkezés Budapestre a délutáni órákban.SPIRI PERCEK


Utunk során, magyar buddhista tanítónk Dharma Rája révén lehetőségünk nyílik egy kis spirituális elmélyülésre. Ez az időszak arra szolgál, hogy megpihenjünk és kapcsolatba lépjünk a belső valónkkal.

A Spiri Percek programjai semmilyen előképzettséget és szerzett tapasztalatot nem igényelnek, mindenki számára nyitottak és gyakorolhatók. Ami a jógagyakorlatokat illeti, itt sincs szükség jógát gyakorló múltra, akik még nem találkoztak a jógával bátran részt vehetnek rajta. Mindenben segíteni fog benneteket buddhista tanítónk. A részvétel egy lehetőség és nem kötelező program.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai:
Az elmélyülést tisztító légzőgyakorlatokkal kezdjük, amelyek segítenek megszabadulni a testben felgyülemlett feszültségektől. Ezután nyújtó-lazító jógagyakorlatokat végezünk, hogy a testünk ellazuljon és segítsen koncentrálttá tenni a tudatot és fogadóképességünket megnyitni a tanítások számára. Ezek a gyakorlatok közel hasonlók lesznek minden alkalommal.

Diskurzus:
A címben szereplő korszakról, hagyományról való kötetlen beszélgetés.

Szútra, Szutta:
Körutazásaink során egy-egy Szuttát beszélünk át, hogy mindenki számára érthető legyen az üzenetük, és segítsen a dolgok tisztánlátásában, így egyre boldogabb és békésebb életet élhetünk – magunk és mások javára. A Szútra szanszkrit, vagy Szutta páli kifejezés. A Páli Kánon rendszerezett, akár írásban, akár szájhagyománnyal terjedő, nagy részbe Buddha tanításainak alapegysége. Szó szerint fonalat vagy dolgokat összekötő vonalat jelent.

Meditációs gyakorlat:
Buddhista alap meditációs „technikákat” tanulunk és gyakorlunk a buddhizmus széles tárházából.

Az utazás során bármikor rendelkezésedre állok egyéni beszélgetésekre, ha úgy érzed, hogy szükséged van a segítségemre, fordulj hozzám bátran, bizalommal!


Spiri percek

798.000 FT / FŐ

+ 390 USD AMI A HELYSZÍNEN FIZETENDŐ

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:
Repülőjegyet és illetéket. | Körutazást és transzfereket (a program szerint). | 9 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel. Félpanziós ellátást (reggeli, vacsora). | Belépőjegyeket. | Helyi idegenvezetést és magyar csoportkísérőt.
A RÉSZVÉTELI NEM DÍJ TARTALMAZZA:
Vízumot: 19.000 Ft | Teljes panzió felára: 30.000 Ft | Útlemondási biztosítást: 2,8% | BBP biztosítást: min. 10.920 Ft | melyek igény szerint köthetők!

JELENTKEZEM

Az spirituális körutazásainkról a


Az Indiai-óceán térségének specialistája gondoskodik!

MKEH engedélyszám: U-000387 | Cégjegyzékszám:
14-09-305531 | Adószám: 13097417-2-14