DÉL-INDIA

EGY MISZTIKUS ÉRINTÉS

ISMERD MEG A PROGRAM RÉSZLETEIT

ÉS JELENTKEZZ!

DÉL-INDIA

BUDDHISTA MEDITÁCIÓVAL ÉS JÓGÁVAL

2024. JANUÁR 21-TŐL FEBRUÁR 03-IG.


Fedezd fel Tamilnádu gazdag spirituális és kulturális örökségét egy lenyűgöző körutazáson! Ezen a spirituális úton egy tapasztalt tanító, Dharma Rāja vezet téged, aki meditációs és jógaórákkal gazdagítja a tapasztalataidat.

Tamilnádu egyik jelentős aspektusa spirituális életnek a hagyományos hindu vallás és a templomok kultusza. A területen megtalálható több száz ősi templom, amelyek többnyire a hindu istenségeknek, mint például Visnu, Síva, Krihsna vagy Durga, szenteltek. Ezek a templomok olyan helyek, ahol az emberek elmélyülhetnek az isteni imádatban, részt vehetnek szertartásokban és tapasztalhatják a vallási ünnepségek misztikus hangulatát.

Az utazás során megismerkedhetsz Tamilnádugazdag kulturális örökségével is. Élvezd a bharatnatyam tánc és a karnatikus zene lenyűgöző előadásait, melyeket a régióban élő művészek adnak elő. Ismerd meg a tamil irodalom és költészet mélységeit, és fedezd fel a régió híres költőinek és íróinak alkotásait. Ez az út nem csak egy kulturális és spirituális utazás, hanem egy olyan lehetőség, amely lehetővé teszi számodra, hogy közelebb kerülj a belső valóságodhoz és megtapasztald a szellemi növekedés lehetőségét.

TARTS VELÜNK, ÉS FEDEZZÜK FEL DÉL-INDIA SPIRITUÁLIS MÉLYSÉGEIT!1. NAP
INDULÁS BUDAPESTRŐL
A részletekért klikkelj a címkékre!
Dél-India

1. nap Indulás Budapestről

Útlevél: Az utazáshoz még min. 180 napig érvényes útlevél szükséges.
Vízum: Magyar állampolgárok vízum birtokában utazhatnak Indiába. Az ügyintézést irodánk végzi.
Oltások: Kötelező védőoltás nincs (Covid ellen sem), a higiénés viszonyok jók.
Utazás: Qatar Airways menetrendszerinti járataival

Találkozás: 2024. január 21-én, 12:00-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

Tervezett menetrend:

Járat Indulás Érkezés
Január 21. Budapest – Doha 15:50 22:50
Január 22. Doha – Chennai 02:15 09:25
Február 03. Chennai – Doha 03:20 05:55
Február 03. Doha- Budapest 08:40 12:20
A körutazás állomásai:

CHENNAI | KUMBAKONAM | RAMESWARAM | KARAIKAL | CHIDAMBARAM | THIRUVANNAMALAI | MAHABALIPURAM

2. NAP
CHENNAI
SPIRI PERCEK 1.
Chennai

2. nap: Chennai - A felfedezésre váró csodák


Érkezés a Chennai repülőterére. A reptérről kifelé jövet, a kijáratnál egy munkatársunk várja majd az Aamantaran Travel táblájával. Képviselőnk ezután hagyományos indiai módon, virágkoszorúval és tilakkal a homlokán üdvözli, mivel Indiában az a mondás járja, hogy: „Atithi Devo Bhava”, ami azt jelenti, hogy „A vendég egyenértékű Istennel”. A virágkoszorút és a tilakot általában a tisztelet és a becsület jelképeként ajánlják fel. Ettől pedig igazán különlegesnek érezheti magát a vándor.

Ezt követően kényelmes transzfert biztosítunk a szállodába. Képviselőnk segít a zökkenőmentes bejelentkezésben, majd pedig ezt követően el lehet foglalni az elegáns szobát.

Később felfedezzük a híres Szent György-erődöt, egy történelmi és kulturális ikont, amely mélyen gyökerezik a város múltjában. Az erőd egy hatalmas, masszív építmény, amely impozánsan emelkedik a tengerpart mentén. Az erőd építése 1640-ben kezdődött, a brit kezdeményezésére, és az angol gyarmati időszak egyik legfontosabb emléke. Az eredeti célja az volt, hogy megvédje a kikötőt és a kereskedelmi központot a támadásoktól. Az épületet több évszázadon át folyamatosan bővítették és átépítették, hogy alkalmazkodjon az idők változásaihoz. Az erődítményben történelmi épületek, udvarok és emlékművek találhatók. Az erőd kapuja előtt található a híres Szent György-szobor, amely emlékeztet a kolonizációra és az angol uralomra.

Az erőd területén több jelentős épület is található. Ezek közé tartozik a Szent Mária-templom, amely a koloniális idők egyik legrégebbi anglikán temploma Indiában. A templom mellett áll az angol parókia épülete, amely egykor a brit parancsnok rezidenciájaként szolgált. Az erőd falain belül sétálva, lenyűgöző kilátást élvezhetünk a tengerre és a kikötőre, miközben bepillantást nyerhetünk a múltba és az angol gyarmati idők világába.

Ezután irány a Legfelsőbb Bíróság épülete egy lenyűgöző alkotás, amely az igazságszolgáltatás és a jogrendszer jelképeként áll azon a helyen, ahol a törvények formálódnak és végrehajtódnak. Az épület egyedülálló indo-szaracén stílusban épült, és a város egyik kiemelkedő műszaki és építészeti remekműve. Az épület építése 1892-ben kezdődött, és 1928-ban fejeződött be. A tervezők ügyeltek arra, hogy a helyi hagyományokat és stílusokat tükrözzék az épületben, és a szép részletek és díszítések lenyűgöző látványt nyújtanak. Az épület homlokzatán számos íves ablak, faragott oszlopok és gazdag ornamentika található, amelyek a helyi művészet és kultúra inspirációit hordozzák.

Következő állomásunk a Kapaleshwara templom egy spirituális oázis, amely ősi és mély érzelmeket hordoz. Ez a lenyűgöző építmény dravida stílusban épült, és az egyik legrégebbi templom Madrason. Amikor belépsz a templomba, azonnal magával ragad a szent atmoszféra és a vallási tisztelet hangulata. A templom fő fókuszpontja Shiva isten tisztelete, aki az indiai mitológiában az istenségek egyik legmagasabbja. A Kapaleshwara templom az isten hatalmát, méltóságát és végtelenségét hivatott megjeleníteni. Az épület bejárata előtt egy hatalmas torony magasodik, amely díszes szobrokkal és faragott részletekkel gazdagon díszített. A Kapaleshwara templom különleges légkörét fokozza a mantrakórus és a szent zene, amelyek áthatják az épületet. A vallásos ceremóniák és fesztiválok idején a templom teljes pompában ragyog, amikor a hívők és a látogatók összegyűlnek, hogy részt vegyenek az ünneplésben és a vallási hagyományokban. A templom környezete is hozzájárul a spirituális élményhez. Az épület mellett szent tavak és medencék találhatók, amelyekben a hívők fürödhetnek és tisztíthatják meg magukat. Az ősi hiedelem szerint a víz ereje és tisztító hatása segít a lelki megtisztulásban és a test-lélek harmónia elérésében.

Utolsó, de nem utolsó sorban ellátogatunk a Nemzeti Múzeumba, amely egy kulturális gyöngyszem, gazdag történelmi és művészeti kincsekkel. Az épület impozáns megjelenése és a benne található kiállítások sokszínűsége egyaránt vonzza a helyi és a külföldi látogatókat. Az épületet 1851-ben alapították, és azóta is folyamatosan gyarapítják a gyűjteményt. A múzeum tágas termeiben rengeteg kiállítási tárgy található, amelyek bemutatják India gazdag történelmét, kultúráját és művészetét.
Vacsoránk és szállásunk a Raj Park Hotel-ben lesz.

SPIRI PERCEK 1.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A védikus hagyomány és a Buddha kora.
Szutta: Dhamma-cakka-ppavattana Szutta, Buddha első tanítása, a Tan kerekének forgásba hozása, a szenvedés megszűnésének útja.
Meditációs gyakorlat: Samatha, a tudat lecsendesítése.

Szállás: Raj Park Hotel Chennai

Raj Park Hotel Chennai

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

3-4-5. NAP
KUMBAKONAM – THANJORE – KARAIKUDI – RAMESWARAM
SPIRI PERCEK 2.
Kumnakonam

3. nap: Kumbakonam - Az ősi templomváros dél-indiai varázsa


Reggeli után Kumbakonamba visznek bennünket (320 km / 7 óra), amelynek régi neve Kudanthai. Ez egy gyönyörű templomváros Tamil Nadu-ban, amely nagyszerű lehetőségeket kínál felfedezésre arra az időszakra, amíg itt tartózkodunk. Érkezéskor bejelentkezés a szállodába. A nap többi részében szabad program következik.

A városban található számos templom és szent hely, amely a vallás és a spiritualitás központjává teszi Kumbakonamot. Az ember érzi a lélek mélyén, hogy ez a hely különleges és több, mint csupán egy város. A Chola-dinasztia idején épült templomok, mint például az Airavatesvara, a Sarangapani és a Kumbeshvara templomok, valódi művészeti remekművek, amelyekben megelevenedik a múlt és a vallás közelsége.

Kumbakonam híres az éves fesztiváljairól is, amelyek vonzzák az embereket az egész világról. A Mahamaham fesztivál, amelyet a Mahamaham-tó körül rendeznek, lenyűgöző látványosság és hatalmas vallási jelentőség. Ez a fesztivál rituális fürdőzéseket, zarándoklatokat és ünnepségeket foglal magában, amelyek mind a testet, mind a lelket táplálják.

Kumbakonam városa a védikus tanulmányok és a jóslások központja is. A városban számos híres jyotirlinga templom található, amelyek a hinduizmusban a legmagasabb rangú isten, Siva istent szimbolizálják. Ez a spirituális központ lehetőséget nyújt a látogatóknak, hogy mélyebb betekintést nyerjenek az ősi indiai vallásba és filozófiába.

A város atmoszférája inspiráló és megnyugtató. A városban tapasztalható spirituális energia és nyugalom ideális környezetet teremt a meditációhoz és a lelki elmélyüléshez. Sokan úgy vélik, hogy a városban tett zarándoklat vagy spirituális út megtisztítja és felfrissíti a léleket, és segít megtalálni az egyensúlyt és a belső béke állapotát.

Kumbakonam városa egy valódi spirituális kincsesbánya, amely mély nyomokat hagy a szívedben és a lelkedben. Ez a hely lehetőséget nyújt a feltöltődésre, az elmélyülésre és a szellemi növekedésre.

Éjszaka Kumbakonamban, a Quality Inn Viha Kumbakonam -ban.

֎

Szállás: Quality Inn Viha Kumbakonam

Quality Inn Viha Kumbakonam

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel


4. nap: Reggeli után felkészülünk Thirubuvanam falu meglátogatására, ahol főleg saurashtraiakkal találkozhatunk. Az ő vezetőjük MR. RAJENDIRAN.

Meglátogatjuk a híres Kampaheswarar templomot, amelyet Sivának szenteltek. A templomot a 12. században III. Kulothunga Chola építette a Chola-dinasztia uralkodása idején, és azóta is fontos vallási központként szolgál a hívők számára. Jellegzetességei közé tartozik a hatalmas gopuram (templomtornyok), amelyek gazdag és részletes szobrokkal díszítettek. A belső részeken számos szentély és szobor található, amelyek hindu istenségeket és istennőket ábrázolnak. A templom területén több kisebb szentély is található, amelyeket a környező falvakban élő hívek látogatnak.

Délután továbbutazás az arulmigu-i Shri Swamimalai Swaminatha Swamy templomba Swamimalaiban, amit Murugannak, Siva fiának szenteltek. Ezt a templomot Sundareswaraswamy templomnak is nevezik, mivel Meenakshi Sundareswarar ebben a templomban támadt fel.

Éjszaka Kumbakonamban, a Quality Inn Viha Kumbakonam -ban.

SPIRI PERCEK 2.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Théraváda hagyomány.
Szutta: Anatta-lakkhana Szutta, Az éntelenség jegye, melyben kiderül, hogy az ÉN csak egy illúzió.
Meditációs gyakorlat: Ánápánaszati a tudat lecsendesítése.

5. nap: A korai reggelit követően Thanjore-ba utazunk, ahol meglátogatjuk a Brihadeswara templomot, amit Rajarajesvaramnak is neveznek, s amelyet Sivának szenteltek. A Chola császár által i.e. 1003 és 1010 között épült templom az UNESCO Világörökség része, és a "Nagy Élő Chola Templomok" néven ismert.

A város több buddhista és dzsaina templommal is büszkélkedhet, amelyek a vallási sokszínűséget tükrözik. Ezek a helyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy mélyebben megértsék a különböző vallási útjait és filozófiáját, és megtapasztalják azok befolyását az elméjükre és lelkükre.

Thanjore spirituális hangulatát tovább fokozza a város kulturális öröksége. Ez a hely híres a bharatanatyam nevű hagyományos dél-indiai táncstílusról, valamint a klasszikus dél-indiai zenei hagyományokról. A városban rendezett zenei és táncfesztiválok évente számos látogatót vonzanak, akik meg akarják tapasztalni a művészet és a spiritualitás közötti szoros kapcsolatot.

Később Karaikudiba folytatjuk utunkat. Ez a város a karaikudi kandangi száriról híres, amely egy speciális szári típus, és ami erről a területről származik, és itt szövik. A földrajzi jelzés a termékeken ezeket a bizonyos kandaangi szárikat foglalja magában.

Ebéd a Chettinad Style étteremben. Később továbbutazás Rameswaramba. Bejelentkezés a szállodába. Rameswaram egy város a Pamban-szigeten. A Sivának szentelt Ramanathaswamy templomról ismert. Ez egy hindu zarándokhely díszes folyosókkal, hatalmas faragott oszlopokkal és szent víztartályokkal. A bhakták megfürdenek az Agni Theertham vizében, amely a templomtól keletre, a tengerparton található. A Gandamadana Parvatham pedig egy domb, ahonnan a szigetre csodálatos kilátás nyílik. Itt egy csakra (kerék) állítólag Ráma lábának lenyomatát viseli.

Éjszaka Rameswaramban.

֎

Szállás: Hotel Daiwik Rameshwaram

Hotel Daiwik Rameshwaram

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

6. NAP
RAMESWARAM – KARAIKAL
SPIRI PERCEK 3.
Kariakal

Kariakal - A spirituális oázisában


6. nap: A Rameswaramban elfogyasztott korai reggeli után Karaikal felé vesszük az irányt (300 km / 6 óra). Karaikal egyike a Puducherry Unió négy régiójának. Egy aprócska település a Bengáli-öböl partján. 1739-ben a Thanjore-i Raja eladta Karaikalt a franciáknak, ami ezáltal francia gyarmattá vált. Érkezéskor sétáljunk körbe Karaikal utcáján, és nézzük meg a halászfalvakat is.

Karaikal egy varázslatos város a dél-indiai Tamil Nadu államban, amely gazdag vallási és kulturális hagyományokkal rendelkezik. Ez a város spirituális központként szolgál, ahol a látogatók mélyebb betekintést nyerhetnek a dél-indiai vallási gyakorlatokba és filozófiákba. Karaikal híres több vallási helyszínéről, amelyek lehetőséget kínálnak a spiritualitás megtapasztalására. Az egyik legismertebb hely a Karaikal Ammaiyar templom, amely az ősi Ammaiyar hindu szentnek szentelt. Ez a szentély egy olyan spirituális központ, ahol a hívők meditálhatnak és elmerülhetnek a spirituális gyakorlatokban. A templom szépsége és a körülötte lévő csendes környezet megnyugtató légkört teremt, amely segít az embereknek megtalálni a belső harmóniát és egyensúlyt.

A városban több más vallási helyszín is található. Az Ayiraperi Vinayagar templom, a Kailasanathar templom és a Nagore Dargah valamennyien fontos zarándokhelyek, ahol a hívők összpontosíthatnak, elmélkedhetnek és kapcsolatba léphetnek a transzcendenszel. Ezek a helyek lehetőséget nyújtanak a spirituális tapasztalatok mélyebb megértésére és megtapasztalására.

Karaikal spirituális atmoszférája tovább erősödik a helyi kulturális örökséggel. A város hagyományosan gazdag művészeti és zenei előadásokban, valamint a dél-indiai kulturális fesztiválokban. Ezeken a rendezvényeken a látogatók megismerhetik a klasszikus dél-indiai zene, tánc és dráma szépségeit, amelyek mélyebb érzést és transzcendentális élményt hozhatnak.

Éjszakát Karaikalban az AVS Imperia Hotelben tültjük.

SPIRI PERCEK 3.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Mahajána, Bódhiszattvák és Buddhák.
Szútra: A Rizspalánta Szútra, az üresség,a függő keletkezés és a karma
Meditációs gyakorlat: Ánápánaszati a tudat lecsendesítése.

Szállás: AVS Imperia Karaikal

AVS Imperia Karaikal

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

7. NAP
KARAIKAL – CHIDAMBARAM
Chidambaram

CHIDAMBARAM - A spirituális megújulás helyszíne


7. nap: Korai reggeli után elindulunk Thirunallarba, ahol meglátogatjuk a Saneeswaran Templomot, amely a Szaturnusz istenségnek szentelt hely. Thirunallarban a Saneeswaran Templomon kívül található a Darbharanyeswaran Templom is, amely Shíva egyik formájának, Darbharanyeswarannak van szentelve. Ezt a szent helyet is felkeressük.

Shíva, az egyik legtiszteltebb istenség az ősi hindu panteonban. Ő az az istenség, aki összefonódik az isteni erők és a világegyetem lényegével.
Shíva számos szimbólummal és aspektussal rendelkezik. Ő a teremtés, megsemmisítés és megújulás istene. A hindu mitológiában ő a Háromszemű Isten, akinek a harmadik szeme tüzet szór, és így jelképezi a belső látást és a tisztánlátást. A haja folyamatosan lobog, ami a szenvedélyt, a tűzet és az élet energiáját szimbolizálja.
Shíva az aszkézis és a meditáció istene is. Általában jógázó vagy meditáló alakban ábrázolják, és a szent hegyekben vagy temetőkben történő meditáció jelképeként is ismert. A serpenyővel, amelyben lángoló tűz ég, azt szimbolizálja, hogy képes eloltani a világi szenvedélyeket és megszabadítani az embert a materiális kötöttségektől.
Shíva istent a sokféle ábrázolási módja mellett számos névvel és címmel tisztelik a hívők. Ő Mahádeva, a Nagy Isten, Rudra, a Harag Isten, Natarája, a Táncoló Isten és még sok más.
Shíva kultusza és tisztelete mélyen gyökerezik a hindu vallásban. Hódolatot és imádatot kap szerte a világon, és a hívők számára forrását jelenti a belső béke, a spirituális fejlődés és az összekapcsolódás érzése.
Shíva, az isteni erők ura és a transzcendens szellemiség megtestesítője, az isteni örökkévalóság és a tudatosság ikonikus szimbóluma a hindu vallásban.

Később folytatjuk utunkat Tirukadayurba, ahol az Amritaghateswarar-Abirami Templomba látogatunk, amelyet népszerűen Abhirami Templomnak is neveznek. Ez egy hindu templom, amely Siva két megnyilvánulásának, Kalantakának és Parvati-nek, mint Abhirami-nek szentelték. Az Abhirami Templom meglátogatása után továbbutazunk Chidambaramba.

Éjszaka Chidambaramban, a Hotel Saradha Ram-ban lesz.

֎

Szállás: Hotel Saradha Ram

Hotel Saradha Ram

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

8. NAP
CHIDAMBARAM – THIRUVANNAMALAI
SPIRI PERCEK 4.
Tiruvannamalai

THIRUVANNAMALAI - A szent hegy varázsa


8. nap: Kora reggel indulunk, hogy meglátogassuk a híres Thillai Nataraja templomot, amelyet Chidambaram Nataraja templomnak is ismernek. Chidambaram városa nevének szó szerinti jelentése "a tudat szakasza". Miután megkapjuk a darshan áldást, Chidambaram városában elfogyasztunk egy ízletes ebédet, majd folytatjuk utunkat Thiruvannamalai felé.

A város lenyűgöző szépsége és szent jellege mindig vonzza a hívőket és a spirituális keresőket. A hívők rendszeresen látogatják a városban található Annamalaiyar Templomot, amely Shíva szentélye. Ez a templom az egyik legfontosabb hindu vallási központ, ahol az emberek imádkoznak, bemutatják áldozatokat és részt vesznek a vallási rituálékban.
A Tiruvannamalai a híres Arunachala-hegy lábainál helyezkedik el, amely szent hegynek számít a hindu vallásban. Ez a hegy forróbban ég a naplemente idején, és sok hívő úgy hiszi, hogy az Arunachala-hegyen tartózkodva fokozódik a spirituális tapasztalat és a belső megvilágosodás lehetősége.
A városban tartott fesztiválok különleges hangulatot varázsolnak. Az Arunachala Girivalam, ahol a hívők körbejárják a hegyet, és a Karthigai Deepam, amikor a hegyen hatalmas lángot gyújtanak, mind olyan események, amelyek mély vallási és spirituális jelentőséggel bírnak.
Tiruvannamalai nem csak a vallásos és spirituális jellegével ragadja meg az embereket, hanem gyönyörű természeti környezetével is. A hegyek, erdők és vízfolyások varázslatos környezetet teremtenek a meditációra és a belső béke megtapasztalására.
Ez a helyszín ideális választás azoknak, akik szeretnének mélyebben elmerülni a vallás és a spirituális gyakorlatok világában, vagy akik egyszerűen csak szeretnék megtapasztalni a nyugalmat és a természet közelében való létezés áldását.
Tiruvannamalai egy olyan város, amely feltárja a hindu vallás és spiritualitás gazdagságát, és megajándékozza az embereket a belső megvilágosodás lehetőségével. Itt megtalálhatod a nyugalmat és a spirituális inspirációt, miközben egy gyönyörű környezetben felfedezed önmagadat és a világot.

Éjszaka Thiruvannamalaiban, a Hotel Himalaya-ban.

SPIRI PERCEK 4.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Nagy Megvalósítók, Padmaszambhava, Tilópa, Narópa, Milarepa
Szutta: Mahá-saccaka Szutta, a felébredés története
Meditációs gyakorlat: Szathipatthána, szemlélődés testen és tudaton.

Szállás: Hotel Himalaya Thiruvannnamalai

Hotel Himalaya Thiruvannnamalai

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

9. NAP
THIRUVANNAMALAI
SPIRI PERCEK 5.
Tiruvannamalai

THIRUVANNAMALAI- A szent hegy rejtett kincsei


9. nap: Korai reggel felkészülünk, hogy felfedezzük Thiruvannamalai templomvárosát, amely számos spirituális kincset rejt. Elsőként ellátogatunk a Sri Ramanasramamhoz, amely az Advaita Vedanta bölcs, Ramana Maharshi otthona volt 1922 és 1950 között, haláláig. Ez a hely szentélyként és spirituális központként szolgál, és lehetőséget nyújt a hívőknek a meditációra és a belső béke megtapasztalására. Ezt követően felfedezzük a Skandasramam-barlangot, ahol Bhagwan Ramana Maharshi élt 1916 és 1922 között. A barlang megközelítése a Ramanasramam oldaláról történik, és bár 1,4 km-t kell felfelé menni, ez az ideális hely a meditációhoz és a csendes elmélkedéshez.

Később felkeressük az Arunachaleswarar-templomot, amelyet más néven Annamalaiyar templomnak is ismernek, és amely Siva istenségnek szentelték. Ez a lenyűgöző templomkomplexum 10 hektáron terül el, és otthont ad négy pompás Gopuramnak, azaz átjárótoronynak. Az egyik legmagasabb torony a keleti oldalon található, 11 emeletes és 66 méter magas, ami India egyik legmagasabb templomtornya. Ezt a remekművet Sevappa Nayakkar, a Nayakkar-dinasztia tagja építtette. A templom több szentélyt is magában foglal, közülük az Arunachaleswarar és az Unnamalai Amman a legkiemelkedőbb. A templomkomplexum továbbá számos teremmel rendelkezik, és kiemelkedik közülük a Vijaynagar-korszakban épült ezer oszlopos csarnok.

Thiruvannamalai varázslatos hely, ahol a spirituális tapasztalás és a vallási tisztelet összekapcsolódik. Ezen a helyen lehetőséget kapsz arra, hogy elmélyülj a meditációban és a belső felfedezésben, miközben megcsodálod a templomok és a szent helyek szépségét. Ez az út egy izgalmas és megnyugtató kaland lesz, amelyben a lelked elmerülhet a vallási és spirituális jelentőségekben, míg felfedezed Thiruvannamalai spirituális gazdagságát és kulturális örökségét.

Éjszaka Thiruvannamalaiban, a Hotel Himalaya-ban.

SPIRI PERCEK 5.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: A Vadzsrajána hagyomány, a tibeti buddhizmus iskolái.
Szutta: Mahá-parinibbána Szutta, A végső ellobbanás
Meditációs gyakorlat: Szathipatthána, szemlélődés testen és tudaton.

Szállás: Hotel Himalaya Thiruvannnamalai

Hotel Himalaya Thiruvannnamalai

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

10-11-12-13. NAP
THIRUVANNAMALAI – MAHABALIPURAM
SPIRI PERCEK 6-7-8.
Tiruvannamalai

Mahabalipuram- A Pallava-dinasztia kőművességének ékköve


10. nap: Reggeli után izgalmas utunk folytatódik Mahabalipuram vagy Mamallapuram városába Tamil Naduban, amely a Bengáli-öböl és a Nagy Sóstó között fekszik. Ez a lenyűgöző helyszín világszerte híres a Pallava-dinasztia által a VII. és VIII. században épített templomairól és emlékműveiről. Itt egyedülálló lehetőséget kapunk arra, hogy közelebbről megismerjük a dél-indiai művészet és építészet ragyogó alkotásait.

Az első állomásunk a tengerparti Shore Templom, amely három díszes gránit szentélyből áll. Ez a templom igazi kincs a Pallava művészetben, ahol a finom kőfaragványok és az óceán halk zúgása összetalálkozik. Megcsodálhatjuk a részletgazdag faragásokat és a szentélyek bámulatos architektúráját, amelyek az évszázadok során megőrizték eredeti szépségüket.

Ezután elindulunk, hogy felfedezzük a híres "Krisna Vajgolyója" nevű látnivalót. Ez a hatalmas sziklatömb egy kis dombon egyensúlyoz, közel a Ganesha Ratha kőtemplomhoz. Ez a természeti csoda lenyűgözi az embereket, akik a művészet és a természet harmonikus találkozását figyelhetik meg. A sziklatömb alakja és egyensúlya valóban megkapó, és lenyűgöző látványt nyújt mindazoknak, akik erre a helyre látogatnak.

Miután felfedeztük Mahabalipuram és Mamallapuram építészeti kincseit, bejelentkezünk a szállodába, ahol kellemesen pihenhetünk és kikapcsolódhatunk a nap további részében. Ez az időszak szabad programot biztosít számunkra, hogy felfedezzük a várost saját tempónkban. Lehetőségünk nyílik a helyi kulturális események és kézműves piacok felfedezésére, ahol számos különleges emléktárgyat és helyi kézműves terméket találhatunk. Emellett élvezhetjük a tengerpart nyugalmát és megtapasztalhatjuk a helyi gasztronómia ízeit és illatait is.

Ez a nap egy különleges lehetőséget kínál számunkra, hogy teljes mértékben belemerüljünk Mahabalipuram és Mamallapuram gazdag történelmébe és kulturális örökségébe. A Pallava-dinasztia kifinomult építészeti alkotásai és a természetes szépségek együttese lenyűgöző élményt nyújt számunkra, miközben elmerülünk a város varázslatos atmoszférájában.

SPIRI PERCEK 6.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai
Diskurzus: Kötetlen beszélgetés, kérdezz-felelek
Meditációs gyakorlat: Vipasszaná, úgy látni a dolgokat ahogy azok valójában vannak.

11-12. nap: Kötetlen szabadidős program. Ez az időszak személyre szabott lehet, hiszen mindenki más igényekkel és érdeklődéssel rendelkezik. A lényeg az, hogy az egyén olyan tevékenységeket végezzen, amelyek boldogságot és elégedettséget hoznak számára, és segítenek a teljes kikapcsolódásban és regenerálódásban.

Éjszakák Mahabalipuramban, a Hotel Mamalla Heritage-ben.

SPIRI PERCEK 7.

A test és tudat előkészítésének gyakorlatai
Diskurzus: Kötetlen beszélgetés, kérdezz-felelek
Meditációs gyakorlat: Vipasszaná, úgy látni a dolgokat ahogy azok valójában vannak.

13. nap: Reggeli után izgalmas és felejthetetlen utazásunk véget ér, és elindulunk a Chennai repülőtér felé, hogy elérjük hazafelé tartó járatunkat. Ez a pillanat jelzi, hogy utazásunk véget ért, de a szívünk tele van emlékekkel és élményekkel, amelyek örökre velünk maradnak.

֎

Szállás: Hotel Mamalla Heritage Mahabalipuram

Hotel Mamalla Heritage Mahabalipuram

Az szállodai elhelyezés esetleges változásának jogát fenntartjuk!
Változás eseten hasonló vagy magasabb kategóriájú szállodákban történik az elhelyezés.
Jetwing Travel

14. NAP
ÉRKEZÉS BUDAPESTRE

14. nap: 2024. február 03-án érkezés Budapestre a délutáni órákban.SPIRI PERCEK


Utunk során, magyar buddhista tanítónk Dharma Rája révén lehetőségünk nyílik egy kis spirituális elmélyülésre. Ez az időszak arra szolgál, hogy megpihenjünk és kapcsolatba lépjünk a belső valónkkal.

A Spiri Percek programjai semmilyen előképzettséget és szerzett tapasztalatot nem igényelnek, mindenki számára nyitottak és gyakorolhatók. Ami a jógagyakorlatokat illeti, itt sincs szükség jógát gyakorló múltra, akik még nem találkoztak a jógával bátran részt vehetnek rajta. Mindenben segíteni fog benneteket buddhista tanítónk. A részvétel egy lehetőség és nem kötelező program.

A test és tudat előkészítésének jógagyakorlatai:
Az elmélyülést tisztító légzőgyakorlatokkal kezdjük, amelyek segítenek megszabadulni a testben felgyülemlett feszültségektől. Ezután nyújtó-lazító jógagyakorlatokat végezünk, hogy a testünk ellazuljon és segítsen koncentrálttá tenni a tudatot és fogadóképességünket megnyitni a tanítások számára. Ezek a gyakorlatok közel hasonlók lesznek minden alkalommal.

Diskurzus:
A címben szereplő korszakról, hagyományról való kötetlen beszélgetés.

Szútra, Szutta:
Körutazásaink során egy-egy Szuttát beszélünk át, hogy mindenki számára érthető legyen az üzenetük, és segítsen a dolgok tisztánlátásában, így egyre boldogabb és békésebb életet élhetünk – magunk és mások javára. A Szútra szanszkrit, vagy Szutta páli kifejezés. A Páli Kánon rendszerezett, akár írásban, akár szájhagyománnyal terjedő, nagy részbe Buddha tanításainak alapegysége. Szó szerint fonalat vagy dolgokat összekötő vonalat jelent.

Meditációs gyakorlat:
Buddhista alap meditációs „technikákat” tanulunk és gyakorlunk a buddhizmus széles tárházából.

Az utazás során bármikor rendelkezésedre állok egyéni beszélgetésekre, ha úgy érzed, hogy szükséged van a segítségemre, fordulj hozzám bátran, bizalommal!


Spiri percek

769.000 FT / FŐ

+ 185 USD AMI A HELYSZÍNEN FIZETENDŐ

A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:
Repülőjegyet és illetéket. | Körutazást és transzfereket (a program szerint). | 11 éjszaka szállást kétágyas elhelyezéssel. Félpanziós ellátást (reggeli, vacsora). | Belépőjegyeket. | Helyi idegenvezetést és magyar csoportkísérőt.
A RÉSZVÉTELI NEM DÍJ TARTALMAZZA:
Vízumot: 16.000 Ft | Útlemondási biztosítást: 2,8% | BBP biztosítást: 12.000 Ft | melyek igény szerint köthetők!

JELENTKEZEM

Az spirituális körutazásainkról a

Az Indiai-óceán térségének specialistája gondoskodik!

MKEH engedélyszám: U-000387 | Cégjegyzékszám:
14-09-305531 | Adószám: 13097417-2-14